Волейболистите на „Дунав“ се събраха вчера за първа тренировка през новата година. Преди заниманието „Утро“ разговаря с играещия треньор Данаил Милушев.

- Г-н Милушев, какъв е вашият анализ за представянето на отбора през есента?
- Като се има предвид, че тимът бе събран буквално в последния момент, твърдя, че направихме приличен сезон. Разбира се, това девето място не ни удовлетворява, защото реално трябваше да сме шести или седми. Загубихме обаче две ключови, почти спечелени срещи - срещу „Черно море“ и „Левски“. От 2:0 за нас отстъпихме с 2:3. Развоите в тези двубои бяха най-горчивите моменти през есента. 
- Имате ли идеи за подсилване на отбора?
- Разговаряхме по темата с мениджъра на клуба Валери Андреев. Истината е, че в този период от годината трудно можем да вземем класни волейболисти. Наистина се нуждаем от нови хора, тъй като нямаме хора за провеждане на нормални тренировки. Затова разчитаме и на юноши. При нас ще започне сега едно момче от Козлодуй. Той играе на позицията посрещач. Откровено казано, не знам дали ще бъде картотекиран.
- Какво е състоянието на контузения Ангел Велков?
- Операцията в рамото му се размина. В края на декември му поставиха инжекция. Ще видим какво е положениието му. Дано да е готов скоро за пълноценни тренировки.
- Може ли „Дунав“ да се добере до осмото място, което ще позволи на отбора да играе в плейофите?
- Може. Трябва обаче да вземем така наречените наши мачове. Това ще са двубоите срещу отборите от нашето ниво. 
- Желаем ви успех!
- Благодаря!