Цялата 2020 година ще бъде белязана от желанието за промяна. Добрата новина е, че не се очакват шокиращи събития, затова тя може да се характеризира с думите предвидимост, стабилност и надеждност.
В астрологичен план важно е разположението на планетите Сатурн и Юпитер, както и на т.нар. „транссатурниански“ планети Уран, Нептун и Плутон. Причината е, че тези планети запазват позицията си почти през цялата година. Те се движат бавно и не са стимулатори на драматични трансформации.
Сатурн е управител в Козирог и ще остане там до 21.03.2020 г., след което преминава във Водолей. Междувременно от средата на декември 2019 г. до средата на февруари 2020 г. той ще е в съединение с Плутон. Това е напрегнат аспект.
Случва се веднъж на около 35 години и обикновено е свързан с някакви сериозни трусове
по отношение на финансите, законите и геополитическите процеси (войни, преврати и други катаклизми с широк отзвук). Процеси, които са протичали бавно и всичко е подсказвало настъпването им, но на хората някак си не им се е вярвало, че ще се случат и са ги допуснали с действието или бездействието си.
Чак такива грандиозни сътресения през 2020 година не се очакват поради наличието на два „предпазни“ фактора: положението на Юпитер, който също ще се намира в Козирог и настъпването на годината на Плъха (или Мишката) на 25.01.2020 г.
При съвпадението на Сатурн и Плутон нерядко се активират и стихиите (Огън, Вода, Въздух, Земя), причиняващи изригвания, земетресения, наводнения и урагани. На този етап те все още са непредвидими, но със сигурност ще покажат лошия си характер на различни места по Земята.
От средата на май до края на септември 2020 г. Сатурн ще е в ретроградно движение.
В този период затрудненията ще са свързани с решаване на юридически въпроси
и такива, които са свързани с недвижими имоти.
Юпитер, наричан още „голямото щастие“, вече е в Козирог и ще остане там до 19.12.2020 г., след което ще навлезе във Водолей. Местонахождението на Юпитер в Козирог не е стимулиращо, но в никакъв случай не може да обезсили положителното му влияние. Конфликтите ще угасват, преди да са се разгорели истински, хората ще търсят компромиси, ще се стремят да постигнат баланс на възможностите. В политическия и обществен живот противоречията може и да ескалират на моменти, но ще бъдат решавани по пътя на реформите, а не със силови методи.
Промените може да са мащабни, да засягат големи групи от хора, но няма да са резки
Въздействието на транссатурнианските планети ще е различно в периодите на директно и на ретроградно движение.
Плутон ще остане в Козирог и тази година. В периода на ретроградност (от края на април до началото на октомври) е препоръчително да намалим инициативата и да отделим време за духовното си развитие.
Нептун ще остане в Риби (на които е управител) и тази година. Ретроградното му движение ще е от края на юни до началото на декември и ще се отрази на хората с по-чувствителна психика и по-деликатна нервна система. Те трябва да се стремят към единение с природата. Тя ще им помогне да запазят обичайната си самоувереност.
Трябва да внимавате за финансите си
Уран ще продължи да пребивава в Телец. В момента е в ретроградно движение, което ще продължи до средата на януари. Следващият му ретрограден период е от втората половина на август 2020 г. до втората половина на януари 2021 г. През тези месеци може да се наложи да преподредите ресурсите си или да адаптирате текущите си планове към наличните ресурси, но при всички случаи ще можете да се настроите за тези промени предварително.
Препоръчително е да отделите по-голяма сума, за да не попаднете в кризисна ситуация. А също ще бъде добре да може да остане и за сериозни придобивки - нещо за дома, за бита и за личните си нужди. 
През 2020 година е добре да вложите парите си в нещо изгодно, за да ви носят лихва. Това могат да бъдат творчески проекти, бизнес планове и комерсиални сделки. Естествено, ще се наложи и допълнително да работите, за да получавате бонус и да не влезете в дългове. Успешни ще бъдат делата за тези, които се занимават с търговия и предприемачество. На тази основа финансовото развитие ще върви по гладък и доходен път.
Най-добре е да се откажете от всякакви видове кредитирания. Разумният подход е да се стремите към стабилизиране на позициите и да правите всичко по силите си. Целенасоченост, но и прагматизъм без рискове и авантюри, особено по отношение на финансите, където загубите няма да са двойни, а понякога и четворни. 
Индивидуалният труд ще е по-ефективен от колективния
Така подредени небесните тела подсказват, че през 2020 г. трудът ще е главен герой в пиесата. Осъзнатият, целенасочен, методичен труд. Съчетан с професионализъм, но без излишни амбиции и крайности. Труд, който не е насочен към внезапни успехи, а подготвя напредъка в един по-дълъг предстоящ период от време. Системна работа без излишно напрежение. Изостаналите дела ще получат успешен завършек. Онова, което преди време е изглеждало сложно и непостижимо изведнъж ще се окаже възможно за изпълнение. Преките пътища ще са за предпочитане пред заобиколните, а малките победи ще са по-ценни от внушителните постижения. Дейности, чието решение е ясно, не бива да бъдат отлагани, а да се завършат бързо, старателно и обмислено.
Разбира се, не е задължително всеки да работи сам за себе си, ще има и отборни дейности, но личните постижения ще са плод на собствените ни умения.
Към работата трябва да подходите практично, уверено и отговорно. Ако правите кариера, нека е без бързане и суетене. Всичко трябва да бъде точно и професионално, тогава и резултатите ще дойдат. Желателно е да не отказвате предложения да участвате в преговори и да проявявате инициатива. В кариерното развитие ще имате възможността да се възползвате от голямата умствена сила, която носи Нептун. Мислите ще бъдат по-мощни от всякога и с малко повече упоритост и търпение биха могли да ви доведат до постигането на вашите цели. Разбира се, нещата няма да се случат от само себе си. Без полагането на собствени усилия и постоянно саморазвитие, би било безсмислено да седите на едно място в очакване на успеха.
През 2020 година непременно се пазете от конкуренти, които лицемерно ви се усмихват в лицето. Помнете, ако пуснете негативизма в своя живот, кариерата ви ще тръгне надолу.
Компромисите ще спасяват семейството
През новата 2020 година трябва да положите максимално усилия, за да запазите семейството и отношенията си със съпруга/та. Личните отношения трябва да уреждате спокойно и дипломатично. Най-трудно ще ви бъде да промените себе си, това е разбираемо. Ще има много поводи за разправии и конфликти, но ако погледнете на някои ситуации философски и с хумор, те ще ви се сторят не толкова катастрофални. А ако включите компромисите и замълчите в моментите, когато това е необходимо, всичко ще ви се получи. Защото ако постоянно се стремите да командвате, ще си останете сами. 
Не е нужно да се отказвате от личните си интереси или от работата си. Но трябва да отделяте време за любимите хора, децата и битовите въпроси. Без това няма да ви се получи да създадете хармоничен съюз. Пролетта може по-често да излизате сред природата, лятото  да пътешествате, а есента да се заемете със ремонти вкъщи. 
През 2020 година в много семейства ще се появят деца. Раждането на наследник ще ви направи много по-разумни и щастливи, но и ще ви докара финансови затруднения. Ще успеете да се справите с тях, ако действате заедно и не се паникьосвате за всичко. Не е изключено преместване, продажба на недвижим имот или други организационни въпроси.
Що се отнася до любовта и романтиката, чувствата и емоциите ще отстъпят място на логиката и постоянството. Романтиката ще отстъпи място на професионалните задачи.  През новата година за необвързаните ще има доста романтични запознанства, но половината от тях както ще дойдат, така и ще си отидат от живота ви. Не си заслужава да унивате заради това, съдбата се разпорежда по своему. Трябва да бъдете особено внимателни, когато вземате сериозни решения. Не се омъжвайте/женете само заради идеята. Трябва наистина да го искате.
Вземете здравето си в собствените си ръце
През 2020 година е препоръчително да се закалявате на слънце с вода. Важно е да не прекалявате с процедурите, всичко трябва да бъде дозирано. Положителните емоции ще бъдат повече, ако се радвате дори и на дреболиите. Не нагнетявайте обстановката без повод, тогава животът ще стане по-ярък и съдържателен. Запишете се на танци, йога или в любителски театър. 
Единственото, което може да подкоси здравето ви, е нервното претоварване. През 2020 година трябва по всякакви начини да укрепвате психическото си състояние. Не са изключени стрес, безсъние и есенна депресия. Лятото непременно отидете на море, за да забравите всичките си проблеми. 
През новата година вземете здравето си в собствените си ръце. Това е идеалното време да преразгледате диетата си и да започнете да тренирате редовно. Със сигурност си струва обаче да правите тези промени постепенно и да слушате тялото си, за да избегнете възможни травми.
Възможни са проблеми със здравето на близки роднини. Вземете ги временно да живеят с вас, за да имате по-малко грижи по време на лечението им.