Русенският митрополит Наум води празничната света литургия за храмовия празник на българската църква в Истанбул „Св.Стефан“, известна като Желязната църква. Владиката извърши богослужението по решение на Светия Синод на Българската православна църква и с благословията на българския патриарх Неофит и на Константинополския и Вселенски патриарх Вартоломей. 
На митрополит Наум съслужиха архимандрит Харалампий Ничев, бивш български клирик, сега преминал към Вселенската патриаршия, енорийският свещеник ставрофорен иконом Ангел Велков, който е и българският свещеник в Истанбул, роденият в Истанбул софийски патриаршески протодякон Иван Петков и други духовници. В края на светата литургия русенският владика се обърна към миряните в черквата със слово, в което припомни подвига на първия християнски мъченик - свети Стефан. 
Русенският митрополит и миналия декември отслужи литургията за храмовия празник на Желязната църква. На 27 декември 2018 година владиката води в храма първото празнично служение след обновяването му, което приключи със специална церемония на 7 януари същата година. 
Празничната литургия за Стефановден в църквата на брега на Босфора се извършва с благословението на двамата патриарси - българския и Константинополския Вартоломей. По традиция празничното богослужение се оглавява от архиерей, изпратен от родината, и на него се събират не само българи от Истанбул, но и от околностите, както и богомолци от България.