„ПФК „Дунав“ подсигури зимния си лагер в Анталия, където русенци ще се изправят срещу качествени отбори. Сред евентуалните съперници са „Легия“ /Волгоград/, „Ротор“ /Волгоград/, „Бохемианс“ /Чехия/ и „Ордабаси“ /Казахстан/“, съобщи официалният сайт на русенския клуб.
Новината гали ухото, особено на фона на непрекъснатото говорене за кошмарното финансово положение на отбора. Остава да се разбере дали средствата наистина са налице и кой ги е подсигурил.
„Моята работа е да тренирам отбора, а не да коментирам финансите. Казах и преди, че такъв лагер ни е нужен. В Русе не виждам как можем да проведем нормална подготовка. Плановете ни са да тръгнем за Турция на 18 януари“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.  
Той потвърди, че освободеният от „Берое“ десен защитник Петко Цанков е подписал договор.
„Интерес към него имаше и от други отбори. Той е добър футболист и мисля, че ще ни помогне“, коментира старши треньорът. 
Киров добави, че продължава да работи по селекцията и че отборът се нуждае от поне четирима нови играчи. Друг е въпросът дали тези хора ще се съгласят да дойдат през зимата в Русе. 
Селекцията, поне на книга, включва дотук бразилеца от „Арда“ Лукас Мартинс /нападател/ и сънародника му от „Кюстендил“ Хуго Гамейро /вратар/.  
Според Киров идването на Мартинс не било сигурно, тъй като първо трябвало да се говори с президента на кърджалийци Георги Пешев. Той не гарантира и че Гамейро е твъърдо попълнение. 
„Когато има договор, тогава ще говорим“, каза наставникът.   
„Утро“ го попита как ще коментира решението на Мирослав Будинов да подпише договор с „Царско село“.
„И аз да съм на негово място, бих постъпил така. Финансовата част е едно на ръка, а второ - сигурността му за утрешния ден е гарантирана. Положението в „Дунав“ е едно и също от години - да привличаме футболисти от „Б“ група, ако може и без пари“, каза Людмил Киров.