65-годишен шофьор, попаднал в капана на аквапланинг, причинен от пороен дъжд, бе осъден по бързата процедура, след като призна вината си и посочи, че до ден днешен не може да осмисли и преживее кошмара от 7 май 2017 година. 
Мъжът с 20-годишен професионален стаж зад волана и шофьорска книжка от 43 години, карал своя „Опел Вектра“ от Бяла към Русе. В района на Беленския баир, следвайки маркировката на криволичещия и изпъстрен със завои път, завил наляво. Попаднал на участък с насъбрала се вода, колата станала неуправляема и внезапно се озовала в насрещното движение. Водачът на идващия срещу него „Фиат Улис“ опитал да избегне удара с опела, но успял да завие единствено до мантинелата и автомобилите се сблъскали. Идващият след фиата джип „Волво“ също не успял да спре въпреки резките спирачки и също катастрофирал. Тежкият удар се оказал фатален за шофьора на фиата, който издъхнал в болницата. Други двама участници в произшествието били с тежки наранявания, приравнени на средни телесни повреди. Самият мъж и съпругата му също преживели няколко операции след катастрофата, тъй като били с много тежки травми.
Според прокуратурата водачът на опела е трябвало да се съобрази с поройния дъжд и влошената пътна обстановка и вместо да кара с 97 км/ч да бъде по-предпазлив. Останалите две ударени коли, например, се движили по-внимателно - с малко над 50 км/ч. Именно от позицията на професионален шофьор той е трябвало да съобрази рисковете на мократа и хлъзгава настилка и да избере подходяща скорост, посочи прокуратурата. Отчетено бе още, че пътното платно е криело рискове само по себе си, тъй като явно не е асфалтирано качествено, след като е задържало вода.
След като официално се изправи пред съда, 65-годишният мъж пожела съкратен процес и така избегна риска да влезе в затвора. На първа инстанция състав на Окръжния съд го наказа с 4 години и половина, но заради признанията присъдата бе намалена на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок и 3 години с отнета шофьорска книжка. Наказанието може да се обжалва.