Шарлийз Терон сподели подробности около един от най-тежките моменти в живота си – нощта, в която майка ѝ Герда убива баща ѝ Чарлз в нейно присъствие, докато все още живеели в Йоханесбург, Южна Африка.

Холивудската актриса била само на 15 години в нощта на инцидента. Пияният ѝ татко влязъл в къщата и стрелял три пъти по вратата на детската стая, на която тя и майка ѝ били облегнати, за да не успее той да я разбие и да влезе при тях. Като по чудо обаче нито един от куршумите не ги уцелил, даже напротив – Герда извадила личното си оръжие и хладнокръвно простреляла съпруга си. Действието ѝ е определено като самозащита и така срещу нея не е повдигнато обвинение.

„Непредсказуемостта да живееш със зависим е, че това остава в теб до края на живота си, повече от просто това събитие, което се случи онази нощ“, сподели Терон пред изданието NPR. „Не се срамувам да говоря за това, защото смятам, че колкото повече говорим за тези неща, толкова повече осъзнаваме, че не сме сами в тях“, добави тя.

Миналия петък бе премиерата на най-новия филм с участието на актрисата, свързан със сексуалното насилие – „Бомба със закъснител“.