Красивата Чарлийз Терон е изключително силна жена не само на големия екран, но и извън него, защото на 16-годишна възраст тя преживява истински кошмар - майка ѝ Герда убива баща ѝ пред очите ѝ при самозащита. Въпреки случилото се, блондинката намира начин да продължи напред и не позволява на събитията да повлияят на живота и бъдещето ѝ, пише life.dir.bg.

Актрисата дълго време пази истината за смъртта на своя родител в тайна, казвайки на всички, че той е починал в автомобилна катастрофа. За първи път тя проговори открито за трагичната вечер в началото на тази година. Тогава Терон обясни, че чрез пълното отрицание за станалото, се е опитвала да избяга от образа на жертва.

Сега, в интервю за NPR, 44-годишната звезда разкри повече подробности за обстоятелствата, довели до злощастния край на Чарлс Терон през 1991 г.

"Баща ми беше болен човек... Откакто се помня, той бе алкохолик. Ситуацията бе наистина безнадеждна и семейството ми не можеше да излезе от нея. Средата, в която израснах, бе нездравословна. Всичко това ни беляза по някакъв начин завинаги. Разбира се, иска ми се събитията през онази нощ да бяха различни, да не се бе стигало дотам... Но, за съжаление, това става, когато не изкорените проблема отрано", споделя носителката на "Оскар".

Тя разказа, че Чарлс се прибрал у дома след поредния дълъг запой и обстоятелствата поели по най-лошия курс.

"Той бе толкова пиян, че едва стоеше на краката си. Влезе в къщата с пистолет. Ние с майка ми затискахме с телата си вратата на стаята ми, защото той се опитваше да влезе. И двете се бяхме облегнали на нея от вътрешната ѝ страна. Тогава той стреля три пъти по вратата... Истинско чудо е, че куршумите не ни уцелиха", каза Чарлийз.

Впоследствие Герда успява някак да отнеме оръжието от съпруга си и да го застреля.

"Беше при самозащита", категорична е актрисата.

"Не ме е срам да говоря за това, защото смятам, че колкото повече обсъждаме тези проблеми, толкова повече съзнаваме, че не сме сами в тях", завършва тя.

През октомври миналата година, на събитието Elle"s 2018 Women in Hollywood, тя каза, че именно майка ѝ я е направила силна.

"Късметлийка съм, защото имам страхотна майка, която винаги ми е вдъхвала увереност и смелост. Тя е моето вдъхновение. През годините неведнъж ме е мотивирала, карайки ме да осъзная, че макар и да съм изправена пред най-тежките обстоятелства, винаги имам два варианта - или да плувам, или да се удавя. Тя не искаше да позволявам на тежките ситуации в живота да ме определят", заяви тогава тя.