„Дунав“ завърши на 11-о място есенния сезон в Ефбет Лига. Един от най-опитните футболисти - Диян Димов, отново игра на добро ниво, затова „Утро“ го помоли да коментира представянето на отбора.

- Дияне, какво означава тази позиция?
- Тези 17 точки не са чак толкова лош актив, особено като си спомня как изпуснахме отбори като „Етър“ и „Ботев“ /Пд/. Срещу „Берое“ също направихме добро първо полувреме, но шансът не ни покри. С тези точки може да гледаме по-смело през пролетта. 
- Веднъж стомна за вода, втори път, ще се счупи ли на третия път с пореден бараж за оставане в групата?
- Аз мисля, че няма да стигнем до баражи и ще се класираме на място, което ще ни спаси от поправка. 
- Как да стане, като отборът е в толкова камерен състав?
- Вярно е, ще ни трябват четирима-петима опитни футболисти. Старши треньорът и клубното ръководство ще имат думата по този въпрос. С нас тренират няколко юноши, но те трябва да бъдат налагани постепеннно. Не можеш да ги хвърлиш веднага в огъня и да очакваш резултати от тях. 
- Като спомена за младите, как се представиха според тебе в мача срещу ЦСКА?
- Бориха се, стараха се, нормално е на стадион като „Българска армия“ напрежението да им е дошло в повече. Пътят обаче е да налагаме местни момчета. Ако не се лъжа, аз съм последният юноша на „Дунав“, който играе за мъжкия отбор. А минаха толкова много години! Виждам отблизо тези момчета и съм наясно, че имат качества, но им трябва време. 
- Поразсея ли се финансовата неяснота в клуба?
- Когато за последно разговаряхме с президента д-р Симеон Симеонов, ни се каза, че ръководството ще направи всичко възможно да се върви към финансова стабилизация. Бе добавено, кметът Пенчо Милков ще помага. Заплатите бяха изчистени. Честно казано, забавянето на възнагражденията не ни тормозеше толкова, колкото тази финансова неяснота. Дано общината и бизнесът да ни помогнат.
- Значи, ти си оптимист за съдбата на „Дунав“?
- Точно така. С някои попълнения и при стабилизиране на клуба наистина имаме сили да избегнем баражите.