С фалстарт започна процесът срещу 89-годишната Пенка С., която бе предадена на съд за това, че на 28 февруари 2018 година уби зет си. Ясно стана обаче, че никой от наследниците на починалия охранител няма претенции към бабата и не иска нито да я съди, нито да й иска обезщетение. Един от имащите право да участват по делото в качеството на наследник обаче не бил информиран навреме и заради този пропуск заседанието така и не започна, а се отложи.
Възрастната жена с крехка осанка и детски ръст е обвинена в убийство в състояние на силно раздразнение, но по особено мъчителен за жертвата начин. Според прокуратурата тя е била предизвикана от зет си, който редовно я заплашвал, и се държал непристойно и грозно с нея. Трагедията станала, след като 68-годишният Атанас се върнал от работа и започнал да пие. Чашките били съпроводени от караници с тъща му, която накрая не издържала и след като зетят легнал да си почива, започнала да го удря с бухалка. Данни сочели, че той е понесъл 20 удара.
Ако бъде призната за виновна, баба Пенка може да бъде осъдена на затвор между 3 и 10 години, но предвид напредналата й възраст не се очаква да влезе в затвора.