Синът на медийния магнат Рупърт Мърдок е платил приблизително 150 милиона долара за Chartwell, имот в Бел Еър, съобщи в. „Уолстрийт джърнъл“, позовавайки се на хора, запознати със сделката.

Лаклан Мърдок е съпредседател на „Нюз Корп“, която е собственик на Dow Jones & Co., издател на „Уолстрийт джърнъл“. Той не е отговорил на молбата за коментар.

Когато бе обявен за продажба през 2017 г. за 350 милиона долара, домът в стил шато беше най-скъпият в страната. Въпреки че тази сделка не стигна исканата от продавача цена, тя поставя рекорд за жилище в района на Лос Анджелис. Това е и втората най-скъпа жилищна продажба, регистрирана някога в страната, сочат данни на оценителя Джонатан Милър.

Сградата се намира в имот от над 40 декара. Тя е проектирана от архитекта Съмнър Сполдинг през 1930 г. като френско имение в неокласически стил. Външността на къщата с площ от около 2300 квадратни метра е използвана като резиденция на Джед Клампет, измислен петролен магнат от сериала “The Beverly Hillbillies.

Интериорът на дома е обновен в края на 80-те години на миналия век, но агенти, които са виждали имението през последните години, казват, че все още може да се изисква многогодишно обновяване, което може да струва десетки милиони. В допълнение към основната къща, имотът разполага с дизайнерска къща за гости с пет спални, басейн, тенис корт, гараж за 40 автомобила и градини.