Разследването на обстоятелствата около ПТП-то, настъпило с автомобил на НСО, се води от Военна прокуратура, защото те са компетентни по отношение на служителтие на НСО. Това заяви българският вътрешен министър Младен Маринов.

"Последната информация за пострадалото дете е, че то е с черепномозъчна травма, гръдна травма и счупена ключица. Докторите го водят с опасност за живота. По последни данни е настъпило стабилизиране на неговото здравословно състояние. Другите процесуално следствени действия ще ги проведе военна прокуратура", заяви Маринов.

"Автомобилът се е придвижвал самостоятелно и не е бил чсат от кортеж. По данни на колегите в момента на инцидента в колата не е имало охранявано лице", добави вътрешният министър.

Заради различната информация, която изтече в медиите, Младен Маринов уточни, че вчера в София са станали две 2 катастрофи с непълнолетни, които са причинени от различни извършители и нямат общо помежду си.

По повод на спекулациите относно случая с евродепутата Ангел Джамбазки министър Маринов коментира, че служителтие на МВР са спазили точно процедурата. "Както във всички такива случаи е дадена възможност на водача да даде кръв за извършване на кръвна проба. Мисля, че в случая кръвта е дадена в болнично заведение в Самков и би трябвало да е изследвана в Окръжна болница", каза вътрешният министър.

Относно тоновете боклук за България, които бяха спрени от италианските власти, Младен Маринов посочи, че в момента тече разследване. При необходимост разследващите ще се свържат с България за съдействие. На този етап Италия не дава категоричен отговор дали по случая има българска следа, добави Маринов.