Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа отправи комплименти към българския боксьор Кубрат Пулев, който най-вероятно ще бъде следващият му съперник на ринга. Промоутърът на Джошуа Еди Хърн вече потвърди, че почти сигурно Кобрата ще получи шанс да се бие за световните титли през април или май следващата година, тъй като е официален претендент на Международната боксова федерация (IBF).

“Той има страхотна боксова основа. Бил се е в аматьорския бокс и брат му също е боксьор. Той скоро ще се изправи срещу мен като официален претендент”, коментира Джошуа пред Скай Спортс. Хърн заяви, че най-вероятно евентуалният мач между Джошуа и Пулев ще се състои на новия стадион на Тотнъм – “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”. Изказванията на Хърн се отразиха и на букмейкърските къщи, които веднага определиха Кобрата за фаворит за следващ опонент на Джошуа. Според Скайбет коефициентът това да се случи е 1.44, докато ставката за Александър Усик е 3. Коефициентите за Дилиан Уайт, Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри са над 10.

Джошуа сподели мнението си и за другите си потенциални съперници в близко бъдеще:

Александър Усик: Той идва от страхотна боксова школа, която те учи да удряш и да не те удрят. Изучавам Усик, за да съм наясно с неговите силни и слаби страни. Нямам търпение да се изправя срещу това предизвикателство.

Дионтей Уайлдър: Той е много талантлив, има много опит, от което се нуждае всеки боксьор. Веднъж когато стигнеш нивото на световен шампион, няма връщане назад. Неговият път към успеха е изработен перфектно, така че поздравявам него и екипа му.

Тайсън Фюри: Той се вдъхновява от Мохамед Али. Умее да говори, умее и да се бие. Талантлив боксьор.

Дилиан Уайт: Дилиан се представя добре и изчисти името си от всякакви обвинения. Той е като боен кон, силен, подготвен. Готов съм отново да се бием.