Мари Фредриксон, вокалистка на световноизвестната шведска група “Роксет“ (Roxette), почина на 61-годишна възраст.

В официално изявление от групата и семейството на певицата потвърдиха тъжната новина. Певицата е починала на 9 декември сутринта след 17-годишна битка с рака.

Другата половина на “Роксет” Пер Гесле заяви:

“Благодаря ти, Мари, благодаря за всичко. Ти беше изключителен музикант, майстор на гласа, невероятен изпълнител. Благодаря, че рисувах моите черно-бели песни в най-красивите цветове. Ти беше най-прекрасният приятел от над 40 години. Горд съм и щастлив, че успях да споделя толкова много от твоето време, талант, топлина, щедрост и чувство за хумор. Горд съм, че те познавам! Нещата никога няма да са същите”

Мари Фредриксон спечели световна слава с участието си в групата “Роксет“. Общо певицата е издала осем студийни албума, последният през 2013 година.

Освен певица, тя е и композиторка и автор на песни. За първи път двамата с Пер Гесле се срещат в родния си град Халмщад през лятото на 1977 г. С невероятна атмосфера, много качествен рок и разтърсващо шоу ще бъде запомнен концертът на шведското дуо в София през 2015 г., когато музикантите бяха в България за втори път.

Мари Фредриксон и Пер Гесле подариха на своите почитатели два незабравими часа с позитивно настроение и много емоции, а в замяна бяха посрещнати от многохилядна публика, която и за миг не спря да пее със своите любимци.

Още в самото начало на вечерта “Арена Армеец” се превърна в море от танцуващи хора. Музиката се редуваше с овации и дори малките технически проблеми вместо да отегчат феновете от няколко различни поколения, ги караха да аплодират още по-силно Roxette.

През 2011 г. шведското супердуо бе пред родна публика за първи път.