Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров бе категоричен пред „Утро“, че Владимир Вълков е поредният съдия, ощетил отбора му в мача срещу „Витоша“ /Бистрица/.
„Домакините получиха такава дузпа, каквато не би свирил никой добър рефер. После имаше игра с ръка в наказателното поле на „Витоша“, но Вълков „не я видя“. За 5 минути ни нашари с 3 жълти картона. За него всяко единоборство бе нарушение. Гледах статистиката - не е истина, че мачът завърши с 50 фаула! Аз знам защо съдиите се подиграват с нашия отбор - защото в клуба липсва силен човек, който да се изправи в костюм и с вратовръзка преди мача пред съдиите, да се представи и да провокира респект. „Дунав“ няма до себе си такъв човек. Като прибавим факта, че отборът ни играе на върха на възможностите си със загубени покрай реферите 10-12 точки, става ясно защо сме на тази позиция. Съдиите са много „силни“, когато решат да се подиграват с отбори като „Дунав“, „Ботев“ /Враца/, „Витоша“. Критериите за някои други са различни“, каза Киров.
Той обясни, че кадровите проблеми го тормозят много.
„Обръщам се към резервната скамейка и виждам на нея само Инкоом, Аясс, Селеменев. Питате ме защо пращам в игра еди-кой си. Ами кого да пратя? Така и изтикахме в Бистрица - със само една смяна“, добави старши треньорът.  
 Той дал почивка на футболистите и насрочил следващата тренировка за утре.