С бляскавата френска комедия „Приятна жена в лоша компания“ на Андре Русен в Русе ще гостува Народният театър „Иван Вазов“. Заплетените отношения между героинята, съпруга й и двама нейни обожатели, ще представят Емануела Шкодрева, Кръстю Лафазанов, Павел Иванов и Васил Драганов. Спектакълът ще се играе на Голямата сцена на Доходното здание на 8 декември, неделя, от 19 ч. 
Друга свежа комедия, но по мотиви на един от най-харесваните родни автори - Чудомир, ще покажат в Русе актьорите от габровския театър „Рачо Стоянов“. На 5 декември също на Голяма сцена те ще представят своята постановка „Чешити“ на режисьорката Невена Митева. Русенската публика ще се срещне с незабравимите Чудомирови типажи Лъжлив Съби, Ламбо Кръчмата, Нено Сенегалеца, Баба Ната, Черна Гана, ерген Павли и други. 
Русенският театрален афиш за декември започва с „Хамлет“ на 3 декември, продължава с „Двама съвсем голи мъже“ на 10-и, „Три сватби и едно възкресение“ на 16-и, „Мъжка задушница“ - моноспектакъла на Николай Урумов на 17-и, и завършва на 19 декември с „Министърът женкар“ със специалното участие на Христо Гърбов.