Две фирми подадоха оферти по новата обществена поръчка, която общината пусна за изграждането на модерната спортна зала на три етажа в русенското училище „Васил Левски“. Предходната процедура беше прекратена заради открити пропуски в условията. Имаше разминаване в размера на гаранцията, обявен в проекта на договора, и в указанията за подготовката на оферти и други нарушения. Затова се наложи да бъде спряна, като в ход е вече новата процедура и в момента специална комисия работи по класирането на участници в нея. Интерес да изградят спортната зала, която ще разполага с многобройни екстри, проявиха две фирми - русенската „Адис Калинов“ и софийската „Ес Джей Строй“. 
Модерната спортна зала с басейн в най-многолюдното русенско училище ще струва 3 милиона лева. В бюджета за тази година е осигурено частично финансиране от 295 000 лева. Останалите средства ще се осигуряват поетапно с приемането на капиталовия бюджет за съответната календарна година. 
Съгласно разработения архитектурен проект ще бъде изградена топла връзка с основната сграда. Самата зала ще разполага с 600 места. Ще има терен, предназначен само за волейбол, баскетбол и хандбал. На втория етаж ще има кафе-сладкарница с панорамно остъкление към игрището. В приземния етаж пък ще се намира 25-метровият басейн с 5 коридора, а на нивото на басейна ще има още фитнес зала и спа център.
Спортната зала ще се използва преди всичко за часовете по физкултура на учениците от „Васил Левски“, но заедно с това ще се предоставя и на спортни клубове. Така най-сетне децата от най-големия квартал на града - „Дружба“ 1, 2 и 3, където живеят 58 600 души, ще има къде да спортуват. Идеята е, когато залата бъде готова, треньорите да дойдат, да си изберат деца за различните видове спорт и да използват залата за подготовка по волейбол, футбол, баскетбол, гимнастика, акробатика и други.