Футболистите на „Дунав“ ще тръгнат днес за София, където утре ги чака мач за първенство на Ефбет Лига срещу „Витоша“ /Бистрица/. Двубоят ще започне от 14.30 часа и ще бъде рефериран от Владимир Вълков. Негови помощници ще са Веселин Мишев и Мирослав Желев.
„Надявам се на добро съдийство, защото заради грешки на арбитрите загубихме, поне по мои сметки, 9 точки. Давам пример с последния мач в Русе срещу „Берое“. Преди първия гол топката се отби от тялото на рефера Георги Иванов и попадна в Александър Цветков. По всички правила играта се спира и се подновява със съдийска топка. Иванов обаче не го направи, Цветков подаде на Камбуров, получихме гол и мачът отиде по дяволите“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров. 
В столицата той няма да може да разчита само на наказания за 1 мач капитан Мартин Ковачев и на възстановяващия се след контузия и операция Росен Колев.
Отборът на „Витоша“ със старши треньор бившия футболист на „Дунав“ Енгибар Енгибаров играе добре в последните си мачове. Отборът е на последно място с 4 точки, но в последния кръг даде сериозен отпор на „Арда“, въпреки че загуби с 0:2. Бистричани се държаха доста мъжки и в двубоя от 16-ия кръг срещу „Лудогорец“, когато отстъпиха на свой терен след доста добър футбол само с 0:1.
Първият мач между двата тима в ранна есен в Русе завърши с победа на „Дунав“ от 2:0.