71-годишен шофьор ще се изправи пред съда, след като се сдоби с официални обвинения, че е причинил смъртта на 95-годишен пешеходец, който тръгнал да пресича на зебра.
Катастрофата стана на 22 април тази година, когато около 11 часа възрастният шофьор се движил със своя „Фолксваген Голф“ по ул.“Плиска“. Наближил кръстовището с ул.“Сан Стефано“, когато видял, че две жени от лявата страна на улицата били спрели на тротоара и се вгледал дали няма да пресичат улицата. И тъй като насочил изцяло вниманието си към тях, му убегнало, че от дясната страна пешеходната пътека вече пресичал старецът. Останалите коли намалили скоростта, но шофьорът на фолксвагена видял 95-годишния минувач в последния момент, когато вече се намирал в средната лента и въпреки набитите мигновено спирачки, го блъснал. От удара възрастният пешеходец получил много травми по тялото и главата и малко по-късно през деня издъхнал. 
Обвиненията срещу водача са, че заради превишената скорост от 50.22 км/ч при ограничение от 40 км/ч и невнимателното поведение на пешеходна пътека, причинил по непредпазливост смъртта на минувача.