Изпечен измамник с влечение към хазарта отива в затвора заради поредния номер, с който залъгвал хората. 53-годишният рецидивист предлагал нафта на далавера на неподозиращи нито за миналото му, нито за измамата му хора. Наивниците лесно се хващали на въдицата и сигурни в това, че са ударили джакпота с евтино гориво, дори предплащали обещаната нафта. Която така и не помирисвали после.
Срещу Г.П. има няколко дела, като едното вече приключи със споразумение. Мъжът се призна за виновен, че е подмамил наивник, че ще му донесе 40 литра нафта срещу скромната сума от 50 лева. Случаят е от юни 2013 година. За престъплението, извършено в условията на опасен рецидив, 53-годишният измамник ще лежи девет месеца в затвора при първоначален строг режим. Тепърва обаче предстои да бъде съден и за друг свой опит да припечели на чужд гръб, тъй като измамната схема се превърнала в негова практика.
Предприемчивият престъпник вдигнал летвата и от обикновени хора, на които предлагал сравнително скромни количества нафта, „които ей сега ще донесе, стига да ги предплатят“, се насочил към земеделски производители. Знаейки, че при тях горивото е от съществено значение, като най-важна е цената му, Г.П. започнал да търси земеделци с трактори, които да оферира с евтина нафта.
Парите, които припечелвал от заблудените хора, надяващи се на гориво на безценица, рецидивистът пръскал по игрални зали и хазартни игри.