40-годишен наркозависим се сдоби с окончателна присъда за това, че извадил нож и се заканил да заколи свой отколешен неприятел, който срещнал случайно край Мол Русе. 
Двамата мъже били в обтегнати отношения от дълги години, през които 41-годишната жертва редовно получавал грозни заплахи чрез съобщения в чатове по адрес на себе си и семейството си. Вероятно коренът в конфликта между тях имал етническия произход на заплашвания, който бил с турски имена.
Агресията си крайният родолюбец демонстрирал на 4 октомври миналата година, когато случайно се засякъл с неприятеля си, извадил кухненския нож, дълъг 22.5 сантиметра, размахал го пред лицето му и му казал, че ще го заколи. Заплашваният успял да се измъкне, а хора се намесили, за да пресекат по-сериозни последствия. Дошлите на място полицаи открили нападателя в едно от заведенията в мола, а след малко повече от година той седна на подсъдимата скамейка. Пред съда той направи пълни самопризнания за отправените закани за убийство и предпочете да бъде осъден доброволно, без да оспорва вината си. Така сключи споразумение с прокуратурата за 8 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок, което съдът одобри.