Продаден е един от шестте апартамента собственост на фалиралата "Захар-Био", които бяха предложени на търг от НАП, става ясно от изнесеното вчера обявление на публичния изпълнител. За жилището на два етажа с разгъната застроена площ 42.87 и идеални части от сградата са платени 22 810 лева - с 210 лева над началната цена. За останалите пет няма класирани оферти.
Първият търг на НАП за апартаментите на "Захар-Био" ще бъде и последен, занапред приходната агенция излиза от процедурата и с продажбите ще се занимава синдикът Георги Чолаков.
Както "Утро" писа, предстоящата разпродажба на имотите, собственост на неработещата от години Захарна фабрика, изправи на нокти обитателите им, които излязоха и на протести. Става въпрос за полумасивни сгради, строени преди 112 години, които са в лошо състояние и поради това цените им са доста ниски. Въпросният апартамент е продаден за 272 евро на кв.м, което би било фантастична оферта за всеки друг квартал. И тези цени обаче пак се струват твърде високи за досегашните наематели, които твърдят, че им е било обещавано да им продадат жилищата на преференциални цени. 
Публичните задължения на "Захар Био" са за над 14 млн. лева и за тях срещу фирмата бяха образувани изпълнителни дела от ДФ "Земеделие", НАП и община Русе. Всички активи на дружеството са на стойност малко под 7,5 млн. лева.