Русенският производител на чорапи "Делта Текстил" е №5 по приходи в традиционната класация "Гепард" на в."Капитал". С оборот от 91,35 млн. лева за 2018 г. и нетна печалба от 10,7 млн. лева фирмата е сред челните 20 в две класации - по приходи и печалба, като отсъства само в подреждането по брой служители, където челото е окупирано почти само от софийски фирми. "Делта Текстил" реализира ръст на приходите за 2018 г. в размер на 23,52%, което е впечатляващо постижение за толкова голяма компания.
"Гепард" е класация на най-динамичните малки и средни компании. Победител в нея е дружеството с най-висок ръст на приходите, като условието е те да са пораснали в две поредни години. Дружеството трябва да отговаря на критерия за малко и средно предприятие - приходите му да са между 3.9 млн. и 97.5 млн. лв. Освен това компаниите трябва да са частни и да не са хазартни или болнични дружества.
През тази година в "Гепард" попаднаха рекордните 2269 компании. Приходите им продължават да растат, подобрява се и рентабилността на дружествата. Остава обаче проблемът с работната ръка. 
В същото време се увеличава и пропастта между регионите - производствата с висока добавена стойност са съсредоточени в Южна България, докато Северна е представена предимно от традиционни стари сектори като транспорт, търговия и строителство.
При най-големите 20 „Гепард“-а общите приходи са над 1.7 млрд. лв., а при лидерите по печалба общата сума надхвърля 290 млн. лв.