56-годишният Александър Юлиянов, който има и турско гражданство и в южната ни съседка се подвизава с името Шанси Шанслъ, бе вкаран за постоянно в ареста за рекордната контрабанда от 93.7 килограма хероин за 3.7 милиона лева, които опита да прекара в неделя през Дунав мост. 
За оповестяване на разкритата нелегална пратка в Русе дойдоха избраният за главен прокурор Иван Гешев, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът на агенция „Митници“ Георги Костов.
Вчера стана ясно, че това не е първото му подобно провинение. В края на декември 2013 година при влизане в Турция през Капъкуле е бил засечен с 5.3 килограма кокаин. Тогава разпределената в 5 пакета дрога била облепена с тиксо по тялото на фигуриращия с името Шанси, но с ЕГН като на Александър - 2 пакета под мишниците, а останали 3 - по корема. Все още няма официални данни какви са били последствията от този пресечен опит за наркотрафик, но засега има информация, че той е лежал 4 години в затвора. Ако това бъде потвърдено по каналния ред, го грози тежката квалификация и обвинение в рецидив.
Аз съм управител на фирма, която трябва да ръководя, имам деца и внуци, имайте предвид и възрастта ми. Няма да ходя в чужбина и ще съдействам, заяви пред съда роденият в хасковското село Силен, но живеещ в съседното селце Ръжен Александър, който все още не е давал обяснения и отказва да говори пред разследващите за случая.
Адвокатът му обаче заяви вместо него, че изначално Александър е заявил, че няма представа какви вещи са открити в неговия бус „Мерцедес Спринтер“. Загатна и че скоро го е купил, вероятно под предлог, че може да го е придобил с този нетипичен товар.
Прокуратурата изтъкна, че наказанието, което по закон тегне над контрабандиста, е от 15 до 20 години затвор и глоба между 200 000 и 300 000 лева. 
Съдът обърна внимание на данните, че тайниците в ходовата част на буса са изработени скоро, Александър имал регистрирани множество влизания и излизания от страната за кратко време, а престъплението, за което е обвинен е особено тежко. Затова единствената целесъобразна за него мярка е задържане под стража, но арестът може да се обжалва.