„Двама души предложихме Цацаров за председател на КПКОНПИ. Единият в парламента бях аз, а другият – извън него”. Това заяви депутатът от „Обединените патриоти” Емил Димитров – Ревизоро пред Нова тв.

Той допълни, че е имало още два варианта за номинации за шеф на Антикорупционната комисия. „Единият е жена, която е била съдия. А вторият беше г-н Иван Гешев. Ние търсихме човек, който е бил и съдия, и прокурор. Г-н Цацаров отговаряше на всичко”, коментира Димитров.

Народният представител каза още, че депутати от всякакви политически партии и цветове са се обединили зад фигурата на настоящия главен прокурор. По думите му Цацаров е искал да остане в съдебната система, но в последствие бил убеден с много доводи да приеме предложението.

Емил Димитров – Ревизоро пожела успех на кандидата на ВОЛЯ за поста Симеон Найденов, но подчерта, че той не е бил съдия и главен прокурор. По думите му новият шеф на КПКОНПИ може да заеме поста по всяко време в следващия един месец. „Няма опасност да останем без главен прокурор”, категоричен бе той.