Две зрелищни катастрофи по чудо се разминаха само с четирима леко ранени.
Тойота и фолксваген се сблъскаха жестоко днес на кръстовището срещу магазин „ЦБА“ в „Дружба 3“. За инцидента е подаден сигнал на тел.112 в 11.28 часа. Според информацията русенски „Фолксваген Голф“, който е слизал от ул.“Даме Груев“, се е забил челно в лявата страна на тойота, идваща по бул.“Васил Левски“. От удара тойотата се е завъртяла на 180 градуса и е отвръкнала на левия тротоар в посока бившето АОНСУ.
33-годишният й шофьор И.Е. е получил комоцио и е откаран в болницата с линейка. Шофьорът на голфа, който е с размазана предница, е невредим.
На каква светлина на светофара са минали двете коли, тепърва ще изясняват униформените от КАТ.
Голям късмет са извадили и четирима варненци, след като фиатът, в който са пътували, се е преобърнал и пак е стъпил на колелетата.
Каскадата е станала около 10 часа в събота до бензиностанцията на „Лукойл“ край Бяла. Варненски фиат с трима възрастни и момче на 10 години се е движил в платното за Велико Търново. Зад волана е била 58-годишната Йорданка К., която настъпила педала на газта повече от позволените 80 км/час. По неизвестни причини до бензиностанцията колата се е ударила в разделителната мантинела, после в електрически железен стълб, който се е килнал над пътя, след това се е преобърнала през платното и е паднала на колелетата си в насрещното движение. За щастие в този момент по това платно не е идвал автомобил, иначе вероятно щеше да има жертви.
В резултат на инцидента шофьорката е с натъртвания в гръдния кош. С охлузни рани по главата е возещият се отпред до нея мъж на 36 години, а 61-годишен пътник в лявата страна на задната седалка е настанен в русенската болница със счупено ребро и травма на врата. Пробата за алкохол е отрицателна. Причината за пътното произшествие е движение с несъобразена скорост.