Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов обяви, че утре ще изиграе последния си мач за България. Той обяви решението си на пресконференцията преди последната евроквалификация на "трикольорите" срещу Чехия.

"Надявам се утре да играя, тъй като сега обявявам пред вас, че това ще бъде последният ми мач в националния отбор. Класирахме се за плейофите за Евро 2020, значи сме успели да направим нещо.

Аз давам път на младите. Аз съм на 32 години и моя път съм го извървял. Бил е доста трънлив, но съм го минал. За нищо не съжалявам.

Така съм го почувствал и затова така ще направя. Ще се концентрирам в клубния си отбор и ще бъда най-големият фен на националния отбор.

Не съм пропуснал лагер 12 години. При мен няма тука ме боли, там ме боли и да не идвам на лагери. Дано и след мен има такива. С моето оттегляне напрежението ще спадне и момчетата ще покажат истинското си лице.

Обмислях това решение след мача с Англия, но чаках да минат двубоите и отборът да е на бараж. Един мъж трябва да си държи на думата, така че няма да се отметна от думите си", каза Попов.

Селекционерът на националите ни Георги Дерменджиев пък обяви, че може Попето да се присъдеини към неговия щаб. Все пак специалистът се надява Ивелин да размисли и да помогне на "трикольорите" в мачовете за Лигата на нациите и общият им брой да стане 92.

"Мисля, че играчите имат доста умора, но по моя преценка тези, които играха, вече са възстановени. Ще видите промените в състава утре.

Ивелин Попов ви казва, че се оттегля. Познавате го много добре, но ние ще имаме допълнителен разговор с него, но може да станат и 92 мача. Имаме мач утре. Капитанът е до мен. Много е рано да се търси нов капитан.

Ще трябва човек, който да бъде лидер. При създалата се ситуация е изключително трудно. Днес Ивелин сподели това с мен. Казах му да изчака мача с Чехия. Държа много на неговото присъствие, защото е лидер и мъжко момче.

Мислех, че мога да му повлияя по някакъв начин да изиграе тези два мача, но той е решил твърдо. Въпреки че ще говоря с него, шансовете са нулеви. Още по-трудно става.

Когато е на терена, успява да ръководи играчите и наистина във всеки един момент той играе за националния отбор и прави максималното. Възможно е да влезе в моя щаб.

Виждам потенциал и това не е истинското лице на националния отбор. Знаем каква е реалността, но виждате, че се появи възможност за класиране, която можем да оползотворим.

Искам да направим максималното, за да успеем. Ако не успеем - не успеем. Вярвам на тези момчета и искам да опитаме. Мисля, че ще имаме силен противник утре. Чехия вече се класира. Обсъждахме вариантите с играчите.

Най-вероятно ще има много промени. Тези играчи, които ще бъдат нови, ще искат да се доказват, за да влязат в групата, която ще бъде за Европейското първенство. Искам много добре футболистите ни да бъдат мотивирани, защото очаквам изключително труден мач", каза Дерменджиев.