372 бюлетини, пуснати в подвижната и стационарната секции в Кацелово на балотажа на 3 ноември, бяха огледали внимателно от магистрати, адвокати и представители на ОИК в съдебна зала на Административния съд. Процедурата отне по-малко от час и половина, а до отварянето на чувалите с изборни книжа се стигна след оспорване на резултата от загубилия кметския пост в двемогилското село Гина Стефанова от ГЕРБ. Нейната теза бе, че опонентът й от СДС Владимир Витанов е обявен незаконно за кмет с 8 гласа повече, тъй като бюлетините не са правилно отчетени и изборният резултат не е обективен.
След като бюлетините бяха огледани обаче, всички страни в процеса бяха единодушни, че секционните комисии са си свършили съвестно работата и няма доказателства за нередности и манипулации. 
Затова и адвокатът на загубилия кандидат заяви, че оттегля жалбата си, а Витанов, който наблюдава процеса в съдебна зала заедно с областния председател на СДС Драгомир Дамянов, видимо си отдъхна от двойно отчетената победа.
Още в самото начало председателят на ОИК-Две могили и адвокатът на Витанов бяха на мнение, че до оглед на бюлетините няма повод да се стига, тъй като всички факти сочат едно - че изборният ден в Кацелово е минал спокойно, няма подадени жалби, а самите протоколи са чисти, без зачерквания или поправки.
Колебания за валидността на не повече от 5 бюлетини бяха отбелязани по време на процедурата, но сметката показа, че те така или иначе няма да обърнат резултата.
След като жалбата бе оттеглена, съдът прекрати делото, но решението все пак може да се оспори, ако някоя от страните размисли.