Диригентът на "Софийски солисти" Пламен Джуров е напуснал програмния съвет за фестивала "Мартенски музикални дни" още преди първото му заседание. Това уточни маестрото вчера по повод публикацията по темата в "Утро". Той изпрати в редакцията своята кореспонденция по този повод с шефката на отдел "Култура" Ана Сипос, откъдето се вижда, че първата среща на новоучредения съвет е била свикана на 8 юли. 
След като получава информация за състава на съвета, проф.Джуров изпраща вежливо, но категорично писмо от 1 юли т.г., в което казва: "Следя неговото /на фестивала - б.а./ развитие от средата на 80-те години. И съм свидетел как в последното десетилетие той се утвърди като най-концентрирания, най-богат като стилово и репертоарно съдържание в рамките на броени дни. Може да се твърди, че Мартенските дни се утвърдиха като най-ярък от българските фестивали... 
Без съмнение, зад това постижение стояха идеи, предложения и преки участия на фигури като Минчо Минчев, Светлин Русев, Драгомир Йосифов, Явор Желев, поредица преподаватели от Академията и музикалното училище и утвърдени международни артисти. И, разбира се, Ива Чавдарова, която умело и дипломатично избираше от избраното. 
В сегашния Програмен съвет за мен има доста непознати имена, в чийто опит имам основание да се съмнявам...
В заключение - мисля че моето присъствие в този съвет е неуместно, дори и да е формално. Затова моля Вас и г-н кмета да ме отпишете от състава му".