Групата на БСП в русенския общински съвет се увеличи с още един член. Веселко Цветков от местна коалиция "Заедно за промяна" (БДЦ) се присъедини към групата на социалистите, която вече ще бъде от 15 души. Специалистът в "Топлофикация Русе" Веселко Цветков е втори мандат съветник. Той беше втори в листата на местната коалиция, като събра значителен брой преференции - 427, и успя да измести водача. След неговото присъединяване към БСП групата на социалистите се изравни с тази на ГЕРБ, която също има 15 съветници.
А иначе начело на общинските съветници от БСП ще бъде Иван Иванов, който има натрупан солиден стаж и като съветник, и като депутат. Той сменя председателя на групата общински съветници в предходния мандат Пламен Рашев. За зам.-председател на групата съветници на БСП е избран Йовчо Смилов, а за секретар Диана Ласонина.
Досегашният председател на групата общински съветници на ГЕРБ Бедрос Пехливанян отново ще е лидер на петнадесетте общински съветници. В предходните два мандата на местния парламент фармацевтът и собственик на верига аптеки също заемаше този пост. Заместник на Пехливанян ще бъде бившият зам.-кмет Наталия Кръстева. 
Групата общински съветници на ВМРО ще има нов председател и това е юристът и дългогодишен член на партията Асен Даскалов. Той поема щафетата от досегашния шеф на групата Иво Пазарджиев, който беше избран за председател на общинския съвет. Заместник на Даскалов ще е Росица Георгиева, а Луиза Попова ще е секретар. 
В групата от четирима съветници на СДС ще има двама съпредседатели - бившият кмет и кандидат-кмет на тези избори Елеонора Николова и общинският лидер на партията Станимир Станчев. 
А иначе първото редовно заседание на новосформирания общински съвет за мандат 2019-2023 се очаква да се проведе в началото на декември, каза Пазарджиев. На него ще се разглеждат докладни, които са от организационно-технически характер и са свързани с избор на зам.-председатели и структуриране на постоянни комисии.
Предстои да стане ясно ще се запази ли броят на зам.-председателите на общинския съвет, които в предходния мандат бяха петима. От "Демократична България" вече обявиха, че ще настояват вместо петима да има трима зам.-председатели. Ще се обсъди също дали численият състав на 12-те комисии в общинския съвет се запазва, както и кой коя ще оглави.