Нарочна комисия ще решава какво да се прави с терена на ул. „Княжеска“, където до 1977 година се издига първата обществена сграда - на Русенската община, построена в далечната 1865 година. До априлската сесия комисията трябва да излезе с предложение, което съветниците да гласуват.
До това решение се стигна, след като общинският съветник арх. Венцислав Илиев настоя въпросът да се преразгледа така, че инвеститорът да бъде задължен да възстанови едно към едно историческия паметник. В подробния устройствен план е предвидено дострояване към Кукления театър и вдигане на още един, трети етаж, а това вече е отклонение от оригинала, заяви архитектът.
Съветниците поставиха под съмнение и предложения вариант за продажба на отстъпено право на строеж върху терена. Така и така губим парцела, защо тогава не го продадем, попита арх. Илиев. Александър Неделчев подкрепи тази теза, като подчерта, че отстъпеното право на строеж е наполовина по-евтино от сделка със земята. 
Имотът се е превърнал в сметище, станал е свърталище на кучета, подпорната стена всеки момент ще се срути, а не е нормално такава язва да продължава да стои в центъра на Русе, коментира кметът Пламен Стоилов. Той обясни, че желанието на Общината е сградата да се възстанови, но за това се искат много средства. При високата продажна цена на терена никой инвеститор не би се наел с такава задача, по тази причина комисията по общинска собственост е решила да се заложи на търг за отстъпеното право на строеж. Третият вариант бил имотът да си остане общински и с бюджетни средства той да се разчисти и облагороди, като върху него се направи градинка, детска площадка и паркинг.
Тъй като след тази информация се оформиха различни позиции, кметът Стоилов се съгласи точката да бъде отложена и комисия от съветници и чиновници отново да огледа възможностите и да излезе с най-подходящия и консенсусен вариант.