Полицията разследва 76-годишен шофьор на ГАЗ-53 за смъртта на 5 годишно дете в Долапите. Трагичният инцидент стана в 11.30 часа вчера, а камионът от вече позабравената съветска марка продължил по пътя си без дори да намали. Родителите на момиченцето били на работа и то излязло на разходка с баба си, когато тежката машина го връхлетяла и го оставила на място.
"Като идвам тук, на мястото, гледам детето окървавено. Питам бабата какво стана, каза - мина един камион, тук отдолу. Голям, син. Разхождали са се с кучето и камионът е дошъл откъм свинарниците и е завил. Как, къде се е шмугнало детенцето, не е ли видял този, че го е блъснал", разказва съседката Йорданка Камарашева - една от първите, които са се притекли на помощ.
В края на улицата покрай река Русенски Лом има бивши свинарници и съмненията бяха, че камионът е свързан с хората там. След няколко часа се изясни, че е точно така - газката превозвала вар от бившите свинарници към града.
Посоченият от свидетели автомобил и водачът му бяха установени в град Русе, съобщи следобед полицията. 
Според началните обяснения на възрастния мъж пред полицията, той не бил разбрал за инцидента. Първите предположения бяха, че не е изключено детето да е попаднало под задните гуми и пенсионерът наистина да не е усетил нищо. По-късно обаче разследващите намерили смущаващи пукнатини в тази версия и шофьорът беше задържан за 24 часа.