Обитателите на блок „Плиска“ ще бъдат зарадвани с нов паркинг. Подготовката на терена започна още през януари, но два дена по-късно снегът затрупа обекта. От петък обаче екип на „Комунални дейности“ поднови работата си там.
Проблемът пред блок „Плиска“ чака решение много отдавна. Обслужващата уличка пред жилищната сграда е в окаяно състояние. Асфалтът от години е изронен и при всеки дъжд се образуват локви, преминаването през които е истинско предизвикателство, ако се прибави и вечерната тъмница. А в партерния етаж на блока има филиал на детска градина „Слънце“, офис на Червения кръст и магазини.
С проекта за нов паркинг ще решим проблема с наводняването на терена, първо ще направим изкопните работи за дренажа, ще насипем каменна основа, а след това, когато температурите позволят, ще положим асфалта, обясни шефът на „Комунални дейности“ Стамен Савов. Зам.-кметът Свилен Иванов пък коментира, че така изпълнява обещанието си за облагородяване на околоблоковото пространство.
Освен пред блок „Плиска“, комуналното предприятие започна работа и по ул. „Потсдам“ в участъка, където беше автобитакът. И в този случай снегът замрази строежа. Идеята е там да се направят бордюрите и се подготви основата на тротоарите и да се асфалтират. На „Вектор“ е възложено оформяне на зелени площи. За целта те ще насипят пръст и ще я затревят.
На следващ етап Общината предвижда по ул. „Потсдам“ да бъдат изградени два платени паркинга - единият от автомивката до светофарите, а другият след светофарите.