Уплашен да не загуби шофьорската си книжка румънец предложи подкуп на полицаи, но си навлече неприятности, които никога няма да забрави.
В понеделник около 11 часа екип на КАТ вижда румънски "Мерцедес Спринтер", който изпреварва друг автомобил в посока Бяла, като пресича непрекъснатата осева линия.
Униформените спират водача и му искат документите за проверка. 48-годишният румънец представя талона за регистрация на буса, пътна застраховка и личната си карта, но не показва шофьорската си книжка. След като го питат има ли документ за правоспособност, мъжът отива до мерцедеса и носи свидетелството с 50-левова банкнота в него. След това наяве се сбъдва един от най-лошите му кошмари. Вместо да махнат с ръка и да го пуснат, полицаите докладвали за инцидента и оперативната група от управлението в Две могили го задържа. 
Впоследствие се разбира, че румънецът е станал жертва на страха си да не остане без книжка, каквото е наказанието в родината му за такова нарушение. Затова решил да се "откупи", без да знае, че у нас за пресичане на непрекъснатата линия щеше да получи само глоба, която при това можеше и да не плати, както правят почти всички негови сънародници.
Румънецът е вкаран в ареста за 72 часа и ще бъде съден.