Sorry, you have Javascript Disabled! To see this page as it is meant to appear, please enable your Javascript! See instructions here
Времето в Русе

Жилетка на Кърт Кобейн бе продадена за 334 хлд. долара на търг

Любопитно  |  27 октомври 2019, 14:13 |   коментара 
 
 

Легендарната маслиненозелена жилетка, която Кърт Кобейн носеше по време на изпълненията на "Нирвана" в шоуто "MTV Unplugged" през 1993 г., бе продадена за 334 хиляди долара на търг в Ню Йорк, съобщиха Франс прес и ДПА.

Жилетката от мохер и акрил, по която има дупки от изгаряне с цигара, заемаше централно място на двудневния търг на "Джулиънс окшънс" в заведението "Хард рок кафе".

Организаторите я описаха като най-известната жилетка в историята на музиката.

Кърт Кобейн - една от най-големите знаменитости в света на гръндж рок музиката в началото на 90-те години на миналия век, бе на 27 години, когато се самоуби на 5 април 1994 г. Въпросното шоу се състоя по-малко от 6 месеца преди той да сложи край на дните си. Известният певец и китарист не дочака издаването на албума с шоуто, който веднага оглави класациите след излизането си през ноември 1994 г. Според сп. "Билборд", над 5 милиона копия от албума са продадени в САЩ.

На същия търг китара "Фендър Мустанг", която Кобейн е използвал по време на турнето "In Utero" на бандата, бе продадена за 340 хиляди долара.
Реклама след 7-ми параграф






Реклама ×