Централният защитник Росен Колев който възстановява оперираното си коляно със специални процедури в София, ще се завърне в неделя в Русе. Счита се, че той ще може да се върне на терена за леки занимания докъм средата на ноември.
Футболистите на "Дунав" тренираха вчера следобед за първи път след злополучната домакинска загуба срещу "Етър" /Велико Търново/ с 0:2. Всъщност част от тях - Диян Димов, Фернандо Кавалканте и Мартин Ковачев, водиха индивидуална подготовка и в паузата, дадена от старши треньора Людмил Киров.
"Утро" се свърза вчера сутринта с Киров, за да го попита дали има някакъв положителен знак след практически спряното финансиране към представителния отбор. Неговият отговор бе, че не му е до коментари. Единствените му две изречение бяха, че не е сигурен доколко ще може да мотивира футболистите преди тренировката. 
"И аз да съм на тяхно място, едва ли ще изгарям от желание за работа. Така че мога само да проявя разбиране", каза Киров.
А пред "Дунав" се задава много тежък мач. На 31 октомври русенският отбор ще излезе на "Герена" срещу "Левски" в двубой от 14-ия кръг в първенството на Ефбет Лига. На 6 ноември /11 часа/ следва сложно домакинство срещу видимо живналия като игра под ръководството на Ферарио Спасов "Ботев" /Пловдив/. Тежката програма нататък сочи гостуване на "Царско село" /11 ноември, 17.30 часа/ и двубой в Русе срещу непредсказуемия "Берое" /Стара Загора/ /24 ноември, 15.15 часа/.