Няма договорки с ГЕРБ за подкрепа на техни кандидати в едни областни градове срещу кандидати на ВМРО в други. Намеците са за Пловдив, но там ГЕРБ се борят със зъби и нокти, включително с позволени и непозволени средства. В Русе също няма такава договорка. Навсякъде вадим свои кандидати и на много места очаквам нашите кандидати да бъдат реално на балотаж точно срещу ГЕРБ. Няма как да има договорки, а накрая ще реши негово величество българският народ. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който вчера пристигна в Русе. Той коментира, че на тези избори отново няма съревнование на идеи и личности, а е "една мръсна и кална битка за докопване до властта". Все по-осезателно се усеща, че това е битка за властта без всякакви правила, а не нормално съревнование, допълни Каракачанов. 
Той огледа как се изпълняват ремонтните дейности на Летния театър във Военния клуб на улица "Одрин" 4, за което отбранителното министерство отпусна 280 000 лева. "С обновяването ще се даде възможност тук активно да се развива културна дейност. Това, че имотът е на Министерството на отбраната, няма никакво значение, той винаги е бил част от културната сцена на Русе. Това не само ще подпомогне културния живот, но и дейността на Военния клуб и ще влизат допълнително приходи", отбеляза още Каракачанов, като допълни, че най-вероятно ще се наложи да се отпуснат допълнителни средства, но това ще се прецени, след като приключи този етап. 
За две години и половина в армията се случиха повече неща, отколкото през последните 25 години по отношение на техниката, увеличение на наличния състав и възнаграждения, посочи още министърът на отбраната. Той подчерта, че в бюджета за 2020 ще бъде заложено ново 10% увеличение на заплатите на военнослужещите. 
Днес Каракачанов ще участва в тържеството по повод 126 години от основаването на ВМРО-Българско национално движение. В 10 часа членове и симпатизанти на партията ще поднесат цветя на паметника-мемориал на загиналите във войните за национално обединение на ул. "Александровска" пред сградата на бившия 5-ти пехотен Дунавски полк.