В 15-сантиметров трап на пътя Русе-Николово скочил "Мерцедес" и въпреки че автомобилът се движил с не повече от 40 км/ч, десните му гуми ставали единствено за боклука. За изненадващото препятствие на правия пътен участък шофьорът обвини общината и се обърна към съда с настояване да бъде обезщетен, тъй като колата му е понесла поражение заради неподдръжка и нехайство.
Инцидентът станал малко преди 21 часа на 30 януари тази година. Освен заради вечерния мрак, дупката останала невидима и заради това, че била пълна с вода и се сливала с асфалта. Заради непредвидения ремонт, купуването на две нови гуми и ремонта на изкривените джанти, шофьорът поиска общината да му плати 358 лева.
От местната власт излязоха с камара контрааргументи, като посочиха, че толкова сериозни щети няма как да са резултат от преминаването през дупката и прехвърлиха вината на водача, тъй като вероятно бил шофирал с несъобразена скорост. Отделно изтъкнаха, че цената на ремонта била твърде завишена и далеч от пазарната.
Че пътят не е поддържан и задължението на общината да се грижи за инфраструктурата не е спазено, от което е пострадал шофьорът, съдът бе категоричен. Отсече, че и далеч не е карал безразсъдно и действително дъждовното време изисква повишено внимание, но не чак толкова ниска скорост особено на прав път. Преценено бе обаче, че действително той заслужава по-скромно обезщетение и осъди общината да му плати 262 лева, но решението може да се обжалва.