Майстор на обещанията и сладките приказки успял да омотае семейство, че ще им продаде харесаната от тях къща в Николово, а те доверчиво се разплатили с мнимия продавач, преди да са се убедили в думите му. След като месеци наред обаче не влезли в мечтаната вила, за която платили 32 780 лева, а той ги баламосвал с нови и все по-чудновати оправдания, накрая забегнал в чужбина. По-късно обаче бил издирен с Европейска заповед за арест и върнат обратно в родината.
Сагата е още от 2010 година, когато до знанието на хитреца се свело, че семейството много иска да си купи къща, и решил да се представи за посредник в продажбата на един от имотите в Николово. Точно той много се харесал на кандидат-купувачите. Докато ги водел на оглед, дори се изтъквал като сериозен бизнесмен и че имал приятел в клон на ОББ във Варна, на който плащал месечно по 1000 лева, за да му посреднични и помага при сделки. Семейството набързо се съгласило да купи вилата. Пред тях "маститият предприемач" демонстративно дори провел разговор със своя човек от Варна, на когото уж наредил да преведе 25 500 лева от неговата сметка за заличаване на ипотеката на къщата. Обещал им още на 24 май да влязат в новото жилище, като поискал да му възстановят наредената по телефона сума. А те съвестно веднага му ги превели плюс още 7280 лева. 
След като дали парите обаче, сделката се закучила - започнали оправдания защо мнимният продавач не може да присъства на прехвърлянето на имота. И се дал старт на безконечното отлагане. По някое време хората усетили, че работата намирисва, и си поискали обратно парите, но въртележката продължила. Стигнало се дотам, че измамникът дори посочил, че кандидатства по проект за АЕЦ "Белене" заедно със свой състудент от Русия и заради това огромните му капитали били запорирани. Четири месеца по-късно, през септември, вече признал, че няма пари, но ще изтегли, за да си разчистят сметките. Дори уж представил документ, че е превел дължимата сума, а непристигането й се дължало на технически проблем на банката по време на трансакцията. През октомври им представил фалшив баланс на сметката си, от който било видно, че разполагал с 1 357 000 лева. След месец поискал хората да си открият сметка в друга банка, където да се разплати с тях, което те с последна капка надежда сторили, но и там не получили превод. Затова се обърнали към правосъдната система.
Самият измамник отрече обвиненията и докрай спори, че е невинен. Две съдебни инстанции обаче бяха категорични, че вината му е категорично доказана и го осъдиха на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок.
Мъжът не е имал абсолютно никаква власт върху имота. Никога не е имало спогодба да съдейства за продажбата му. Личност с нормални морални качества не би стигнала до съставяне на неистински документи, за да установи някаква своя теза. Затова личността му се отличава със склонност към измама. Изводът се доказва и от думите на жената, с която дълго е живял на семейни начала, която излъгал, че има тумор в мозъка, което е изключително травмиращо за близък човек и показва безскрупулност при постигане на поставените цели, казват магистратите в своите мотиви.