Футболистите на "Дунав" ще играят днес от 20 часа много важен домакински мач срещу "Етър". Освен че отборът има нужда от точки, двубоят ще е и пряка битка срещу един от директните съперници за оставане в Ефбет Лига. 
"Този път няма да говоря кой е болен, контузен, нито ще коментирам тактически планове. За първи път ще си позволя да се обърна към русенци: "Хора, аз и момчетата ви умоляваме да дойдете на Градския стадион! Покажете, че подкрепяте отбора!" Всички знаят какви са нашите проблеми, най-големият от които е финансовият. Ето защо всеки човек с билет в ръка ще покаже на дело, че стои зад отбора. Ето един изключително важен момент Русе да заяви пред цяла България, че иска да има отбор в елита на българския футбол. Само с мърморене и критики няма как да стане. Всички трябва да сме заедно. В крайна сметка тази игра е измислена заради феновете. Без хора по трибуните какъв е смисълът от нашата работа. Много, много се надявам и вярвам, че любителите на футбола ще бъдат плътно до нас днес", каза пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров. 
Той припомни и времената, в които "Дунав" се люшкаше като представяне в ниските дивизии и обществеността непрекъснато питаше защо нямаме отбор в елита. 
"Всички брояха - 10, 15, 20, над 20 години без Русе да е фактор на голямата футболна карта. И когато най-сетне "Дунав" влезе в елита и се бори в него за четвърти пореден сезон, трябва да си припомним онези  времена. Искаме ли да се върнат и да броим отново, или да продължим напред. Не е тайна, много ни е трудно. На този фон мога само да се радвам, че тренирам истински мъже с големи характери. Не им е лесно, но се борят във всеки мач. Резултатите го показват. Тези момчета заслужават уважение и подкрепа като никога. Ето защо от мое и тяхно име призовавам русенци да са на стадиона днес в ключовия мач срещу "Етър", завърши Киров.