Момент на разсеяност издебнала млада крадла и издърпала оставената в пазарска количка дамска чанта на неподозиращата жертва, която разглежда рафтовете със стоки в хипермаркет "Кауфланд". Оказало се, че освен смартфон, хапчета и лични вещи, в портмонето си окрадената държала 290 лева в брой. Няколко секунди по-късно пазаруващата жена видяла, че чантата й липсва, но от крадлата нямало и следа. 
Случаят е от 26 февруари миналата година. Веднага след като се усетила, че е окрадена, жертвата отишла до охранителите на хипермаркета, прегледали записите на камерите и се натъкнали на ловката обирджийка. По-късно и полицията стигнала до нея и била предадена на съд.
Крадлата оспори обвинението, но съдът бе категоричен във вината й. Отчетено бе обаче, че тя е млада, без данни да е погазвала закона досега, а и се грижи за малко дете. Затова я осъди на половин година условно с 3-годишен изпитателен срок. Въпреки твърденията, че не е замесена в кражбата, впоследствие обирджийката преценила да замълчи и да не обжалва наказанието си и присъдата й е вече в сила.