Непоправимата крадла Йорданка Върбанова, която от години е известна в Русе със системните си кражби, грабежи и често пребиваване в затвора, се връща зад решетките след едва 50 дни на свобода.
Младата, но с дълга криминална биография ромка  нашумя преди 10 години. Тогава тя беше на 15 и почти не минаваше ден, в който да не си пробва късмета в офиси, стоматологични кабинети, фризьорски салони, магазини и жилища в центъра на града. Сред пострадалите имаше и общински служители. След всяка кражба тя бе залавяна от полицията, но понеже беше непълнолетна, се разминаваше леко и пак тръгваше на лов за портмонета. Така за три години момичето навъртя над 100 кражби и харчеше с широка ръка и без да й мигне окото чуждите пари, тъй като знаеше, че законът я пази. 
Заради рядката й наглост да отиде да краде часове след поредното й освобождаване от полицията тя беше подложена на психиатрична експертиза, която излезе със становището, че е вменяема, макар че страда от умерена умствена изостаналост и олигофрения. Заболяванията й били вродени и хронични и не се лекували. Още докато била на 6 години, тя постъпила на лечение в Психото.
След като навърши 18-години, Йорданка продължи с кражбите, но още след първото й залавяне беше осъдена на четири години лишаване от свобода, които излежа. Месец след излизането си на свобода отново бе хваната за кражба и отново се върна зад решетките за 2 години. 
На 6 януари Йорданка пак се върнала в Русе след изтърпяването на присъдата и две седмици и половина по-късно, на 24-и, се промъкнала в незаключена къща, обиколила стаите и взела две портмонета със 100 лева в едното и 150 евро в другото, а от трето извадила намиращите се в него 30 лева. В това време собственичката се върнала в дома си и препречила пътя й. Това обаче никак не стреснало видялата какво ли не в затвора Йорданка, която заплашила жената да кротува, за да не пострада, изблъскала я и избягала с плячката. 
Залавянето й се превърнало в една от най-лесните задачи за Първо РУ, а вчера Йорданка призна изцяло вината си и така си осигури намалено наказание от три години и четири месеца затвор. Присъдата може да се обжалва.