Тайните клиенти на данъчните, от които пропищяха вече стотици търговци в Русе, разширяват периметъра на проверките си и вече шетат и по селата. Това става ясно от последната справка на НАП за обектите, подлежащи на запечатване за срок до 30 дни. Въпреки постоянните проверки на данъчните, търговците изглежда не се страхуват много от санкциите, защото нарушенията продължават. Сред поредните жертви, които горят за неиздадени редовни касови бонове и други нарушения, са магазин в Пиргово, две бензиностанции в Обретеник по една в Тетово и Глоджево. 
Налагането на нарушителите на принудителната административна мярка "запечатване на обект" за срок до 30 дни се прилага за случаи като неиздаване на касова бележка, "пропускане" на ежедневното отчитане на оборотите от продажби или използване на фискално устройство, което не е от одобрен тип, няма изградена дистанционна връзка с НАП или е модифицирано чрез прибавяне или премахване на отделни компоненти. Мобилните групи данъчни инспектори са много активни и не минава седмица, без да хванат някого в нарушение и да му наложат наказателни мерки. 
В черния списък вече попадаха какви ли не обекти - магазини, ресторанти, барове, места за настаняване, дори таксита, лекарски кабинети, бензиностанции и резервоари, офиси. 
Търговците често обжалват тези актове, така че запечатването може да се забави с месеци, докато минат всички обжалвания или да бъде отменено от съда.