Убиецът на 34-годишния новодомец в Новата махала на 8 октомври вечерта остава за постоянно в ареста, реши вчера състав на Окръжния съд по искане на Окръжна прокуратура. Венцислав Руменов Ангелов е обвинен в умишлено убийство по особено мъчителен за жертвата начин и ако му се наложи по-лека мярка, може да се укрие, мотивира се съдът и посочи, че за това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд.
Венцислав и 36-годишният Весел Веселов са били на купон в къща на ул."Даскал Аверкий", на която са намира и новозакупената от убития мъж едноетажна сграда. По време на веселбата всички пили алкохол и подсилили емоциите с дрога на кристали. Около 22 часа Венцислав и Весел се скарали до бой, а коктейлът от концентрат и наркотици свалил всякакви задръжки. 36-годишният мъж излязъл на улицата, но екзекуторът му го последвал и го намушкал в гърба. Раненият продължил към дома си в търсене на спасение, но заслепеният от мъст преследвач го застигнал на ул."Света Петка" и му нанесъл още шест удара с ножа, хвърлил го в близките храсти и си тръгнал.
На следващия ден Венцислав бе арестуван, но по време на разпита казал, че не помни нищо заради изпития алкохол и употребените наркотици.