Още с първото си излизане извън Русе актьорският клас, воден от Любомир Кънев, спечели голямата награда на фестивал. Новината съобщи директорката на Националното училище по изкуствата Мария Дуканова, която първа научила щастливата новина, с която й се обадили по телефона организаторите на театралния фестивал в Севлиево.
Това са актьорите-единадесетокласници, те са от втория актьорски випуск, първият завършва тази година, обясни Дуканова. На 9-ия национален фестивал на любителските театри "Вълшебникът театър" в Севлиево те се представили с "Меко казано" по Валери Петров в режисьорската концепция на Любо Кънев. С тази постановка бъдещите звезди вече спечелиха това лято първа награда плюс призове за мъжка и женска роли в русенския национален ученически фестивал "Климент Михайлов". Но представянето в Севлиево беше първото турне на нашите ученици и всички много се радваме, че получихме възможно най-голямата награда, добави Дуканова. На срещата с двете журита - фестивалното и детското, директорката на НУИ и Любомир Кънев чули извънредно ласкави оценки, в това число и признанието, че русенската трупа вдигнала високо летвата на фестивала. 
Много се радвам за този артистичен пробив на новата за нашето училище специалност актьорско майсторство, това означава много и за учениците, и за цялото училище, каза Мария Дуканова. Впрочем след спектакъла трупата успяла и да се позабавлява на Празниците на тиквата, а вероятно и да почерпи нови идеи за превъплъщения.