Предизборната плакатна и билборд надпревара тече с пълна сила и се наложи членове на Общинската избирателна комисия да мерят надписите върху плакатите на една от партиите. Това стана след жалба от кандидата за кмет от МИР Стелиян Стефанов, в която се твърди, че в агитационните материали на опонента му от СДС Елеонора Николова надписът "Купуването и продаването на гласове е престъпление" заема по-малко от 10% от лицевата площ на плакатите. От ОИК извършиха проверка на място на поставени плакати на кандидата за кмет на СДС и е установено, че задължителният текст не отговаря точно на изискването за заеманата площ. Формално е извършено нарушение, но в жалбата не е посочен нарушител, спрямо когото да се предприемат предвидените в закона мерки, посочват от ОИК, като указват на партията незабавно да приведе агитационните си материали в съответствие с изискванията на закона. 
Кандидатът за кмет Венцислав Ангелов-Чикагото пък поставил транспаранти, в които пък изобщо забравил задължителната информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Освен това агитационните транспаранти са опънати на неразрешени места - на кръговото на "Липник" и "Цар Освободител" откъм полицията, на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и "Христо Ботев", както и до Съдебната палата. Жалбата срещу "Българско национално обединение" дойде от ГЕРБ. В тази връзка от ОИК указват на кмета на общината да премахне транспарантите, които са поставени в нарушение на Изборния кодекс.
Вестник "Утро" също стана обект на разисквания сред членовете на ОИК. Кандидатът за кмет Стелиян Стефанов, явно изживяващ се и като медиен експерт, открил нарушения в публикации във вестника, в които липсвало предупреждението "Купуването и продаването на гласове е престъпление". От комисията са прегледали конкретните статии, като считат, че те са написани от журналист и нямат качеството на агитационни материали. Жалбата естествено е отхвърлена.