36-годишен мъж е убит зверски от свой познат във вторник около 22.30 часа в Новата махала в Русе със седем удара с нож след пиянски скандал. Смъртта застигнала В.Б.В. на ул.“Света Петка“ под пътен възел Охлюва, на метри от къщата, която купил преди седмица от жена, напуснала града.
В.В. и 34-годишният му екзекутор В.Р.А. били на гости на техни приятели на близката до „Света Петка“ ул.“Даскал Аверкий“. Около 22 часа изпитият алкохол вдига градуса на емоциите и двамата се скарали жестоко и скандалът бързо преминал в бой. В.В. успял да излезе от къщата и тръгнал да бяга, но преследвачът го застигнал и го намушкал в гърба. Раненият продължил напред към дома си, но губел сили и заслепеният от ярост В.А. го застигнал и го довършил с още шест удара с ножа. Жертвата издъхнала за минути на десетина метра от дома си.
Сигнал за убийството е получен на тел.112 в 22.52 часа, уточниха от Окръжна прокуратура, под чието наблюдение се води разследването. На място пристигна екип на Спешна помощ, но само констатира смъртта и предаде трупа на разследващите полицаи.
Вчера сутринта криминалистите арестуваха убиеца и започнаха следствени действия с него.
След насилствената смърт В.В. оставя малко дете сираче и млада съпруга. По непотвърдени данни той е зет на широко известния в ромските среди Йоско.