Победата на "Дунав" срещу "Арда" /Кърджали/ в Пловдив с 2:0 е изненадата на кръга, коментират капацитети. Никой обаче не знае, че още в четвъртък старши треньорът на русенския отбор Людмил Киров каза пред "Утро": "Ще отидем в Пловдив, напук на всички и всичко ще вземем този мач! Ще го направим!".
От суеверие си спестихме да цитираме неговите думи, но все пак ги загатнахме със заглавието "Арда" е фаворит, но знаем как да се преборим за нашето". И Киров и отборът го направиха - отидоха в Града на тепетата и с много умна игра развенчаха прехваления и щедро селектиран тим на Стамен Белчев. Сториха го малко в стил "Жозе Моуриньо" - много солидна игра в защита, спокойни действия в средата на терена и редки, но опасни контри. Двата гола на Ахмед Ахмедов и Стефан Христов бяха венец на тази тактика.
"Очарован съм от всички момчета. Тръгнахме без основни хора, но и титулярите, и резервите се представиха на ниво в мача на "Лаута". Ивайло Лазаров и Самир Аясс също бяха с контузии, но стиснаха зъби. Нямам забележки към никого. Горд съм с тези хора не само защото записаха важна победа. Характерът им бе над всичко. С такива футболисти винаги можеш да влезеш в бой", каза вчера Киров пред "Утро".
Той добави, че предвид развоя на двубоя и отворилата се пауза в първенството заради ангажиментите на националните отбори ще даде двудневна почивка на играчите.
"Не беше нашият ден. Предупреждавах футболистите, че "Дунав" е коварен отбор", коментира по "Диема" старши треньорът на "Арда" Стамен Белчев.
Той бе надигран по всички тактически правила, а само преди няколко дни се говореше, че може да се върне като наставник на ЦСКА.