Трима са фаворитите за кмет на Русе, показва проучването на "Барометър България" за предстоящите местни избори в Русе. Битката на първия тур ще е оспорвана, но със сигурност ще се стигне до балотаж, става ясно от резултатите на телефонното допитване. 
Най-голяма подкрепа за кмет на Русе получава Галин Григоров от ВМРО - 24,5%. На второ място с 3% разлика е Пенчо Милков от БСП с 21,5%. Третата позиция е за Диана Иванова от ГЕРБ, която може да разчита на гласовете на 19% от избирателите. Далеч по-назад с 3,1% остава Елеонора Николова от местната коалиция СДС. 19,6% признават, че още не са решили, а 12,3% ще гласуват за други кандидати. 
Изследването е проведено по телефона в пет града от 26 септември до 3 октомври. Интервюирани са 1900 български граждани с избирателни права, жители на общините София, Бургас, Русе, Велико Търново и Пещера. Трябва да се има предвид, че обикновено заявилите желание да гласуват в старта на кампанията са представители на твърдия електорат на партиите, посочват от "Барометър България".