„Дунав“ загуби на Градския стадион вчера с 0:1 срещу „Лудогорец“, но някак не се разбра кой е отборът с многомилионна селекция в евро и играчите на кой тим могат да се притесняват за хляба си утре. „Светлосините“ изиграха много добър двубой и заслужаваха да стигнат поне до равенство. Шапки долу пред храбрата армия на треньора Людмил Киров!
Шампионите измъкнаха трите точки със смешен гол. Разградчани пробваха едно безадресно центриране отдясно, Лукоки успя да пласира хилав удар, топката се отби в тялото на Росен Колев и попадна на чисто върху крака на Клаудио Кешеру - 0:1. Вратарат Макенджиев нямаше какво да направи.
Отговорът на „Дунав“ до края на полувремето бе отличен удар с глава на Ахмед Ахмедов след центриране от корнер.
А след почивката дунавци играха като равен с равен срещу „великите“ шампиони. Ахмедов бе изведен вляво, но уцели мрежата от външната страна. После Свилен Шерев не намери от ждроб твърде удобна топка. Пак Ахмедов имаше възможност да изравни в добавеното време, но ударът му от фаул прати топката в стената.
И нещо много важно, което скоро не се беше случвало - „Дунав“ игра пред чудесна публика, която заяви с поведението и подкрепата си, че Русе заслужава да има отбор в елита. Хората на Людмил Киров се отплатиха със страхотен характер и воля за битка. Показаха и добър футбол.
Паднаха, но го направиха като истински мъже и можещи футболисти срещу отбор, в който само голмайсторът във вчерашната вечер Кешеру получава заплата колкото всичките момчета на „Дунав“.