Гол след нелеп рикошет лиши „Дунав” от точка на „Тича” и позволи на домакините от „Черно море” да изживеят безoблачно еуфорията от връщането на собствения им стадион след година и четири месеца изгнание в Каварна. За първия мач на „моряците” на собствен терен в родната Варна се бе прибрал и спортният министър Красен Кралев, който при попадението на Хасани така се зарадва, сякаш изведнъж увеличиха бюджета на министерството му поне двойно.
А началото на двубоя не предвещаваше такъв резултат. След равностойни 25 минути и предпазлива игра в центъра първата възможност се откри пред Бранимир Костадинов, който се измъкна с топката зад гърба на варненския вратар Емил Михайлов, но притичалият Мирослав Костадинов успя с гръб да спре топката на голлинията и да спаси „моряците”. Това бе и главният аргумент защитникът на домакините бе избран за играч на мача.
Пет минути по-късно фаул срещу дунавската деветка Будинов на границата на наказателното поле вляво от вратата на домакините не трогна рефера Ангелов. „Дунав” продължи с офанзивните действия, но така и не стигна до чисто положение. При една от атаките в самия край на първата част домакините успяха да откраднат топката и се опитаха да организират бърза контра, която бе спряна от Михайл Милчев с цената на жълт картон.
Второто полувреме отново започна равностойно. След осем минути игра дойде смяната на Васил Шопов, който явно нямаше ден, с Красимир Станоев, а в 61 минута излезе и изкаралият си малко по-рано жълт картон Бирсент Карагарен, на чието място заигра Юлиян Ненов. 
Последва размяна на атаки, за да се стигне до 66 минута, в която Илиас Хасани пресече един пас към Миро Будинов на 10-15 метра от централната линия в полето на „Дунав”, напредна мощно по левия фланг и почти от аутлинията опита да центрира, но там късметът кацна на бутонките му – топката леко рикошира от крака на Тейнур Марем, излъга вратаря Станислав Антонов и ефектно влезе в мрежата. А треньорът на домакините Георги Иванов-Гонзо и варненската публика изригнаха така, сякаш печелят Шампионската лига.
„Дунав” не се стресна и отговори с остри, но за жалост безплодни атаки. В 74 минута Веско Великов пусна на мястото на Самир Аясс дошлия от „Локо” /Сф/ Димитър Георгиев и с това изчерпи правото си на смени. Само минута по-късно голмайсторът на „железничарите” през миналия сезон подаде при едно разбъркване на Юли Ненов, който стреля технично, но топката като по чудо се чукна в дясната странична греда и от трибуните се изтръгна една дълбока въздишка.  До края пред „Дунав” имаше още две добри възможности за гол, а варненци започнаха да хитруват, за да задържат резултата. Налитащите играчи в светлосини екипи бяха спирани и с всякакви прийоми, включително и от силовите спортове и това донесе два жълти картона на домакините, които геройски удържаха преднината си и ще продължат да оглавяват класирането н в Първа лига с три победи от три мача.
Направихме непростими пропуски, но съм доволен от момчетата. Надявам се, че ако продължаваме да играем така занапред, няма да имаме проблем навън, заяви след края на срещата Веселин Великов.
По друг начин видя нещата Георги Иванов-Гонзо, според когото „Дунав” се бил отървал с най-малкото. Имало само няколко суматохи, но всичко свършило добре. Радваме се на победата, знаехме, че „Дунав” е корав отбор, силен отбор, призна все пак Гонзо.